13.02.2018 Zagreb

Puhovski: Susret nije doneo ništa novo

Puhovski: Susret nije doneo ništa novo Foto: Beta/Hina/Admir Buljubasic
Politički analitičar Žarko Puhovski ocenio je danas za agenciju Beta da susret predsednika Srbije i Hrvatske nije doneo ništa novo.


"Oni se ponašaju kao da je 1996. kada je trebalo uspostavljati odnose… Kao da se u 20 godina nije ništa događalo, a događalo se i dobro i loše, i sad počinju ispočetka, što obe strane s veseljem rade", rekao je Puhovski za agenciju Beta analizirajući rezultate posete Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

On je istakao da se iz posete "nije dogodilo ništa, niti će se išta dogoditi", osim možda koji susret više.

Hrvatski politički analitičar je dodao da se videlo da sastanak nije bio pripremljen i dodao da nijedna strana "ne obavlja domaće zadatke" kada je reč o rešavaju otvorenih pitanja.

On je ukazao da za razliku od Vučića koji je, kako je rekao, šef u Srbiji, Grabar-Kitarović to nije u Hrvatskoj, već je glavni premijer Andrej Plenković kojem "Beograd nije važan".

Puhovski je rekao i da nije očekivao Vučićevo izvinjenje zbog izjava iz ratnih 90-tih. "Ljudi se ne menjaju, njemu predobro ide da bi se menjao", ocenio je on.

Hrvatski analitičar je zaključio da je Vučiću poseta donela ozbiljne pozitivne političke poene na unutrašnjem planu, jer je "pokazao da se ne boji ići među ustaše", aludirajući na to što su pojedini srpski ministri njegovu posetu okarakterisali koa opasnu i poručivali Vučiću da ga tamo čekaju "ustaše", dok se na međunarodnom planu pokazao kao čovek dijaloga.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side