13.06.2018 Skoplje

Predsednik Makedonije burno reagovao na sporazum s Grčkom, priprema proglas

Predsednik Makedonije burno reagovao na sporazum s Grčkom, priprema proglas Foto: prtscr ytb
Samo dva minuta je trajao sastanak predsednika Makedonije Đorđa Ivanova sa premijerom Zoranom Zaevom i šefom diplomatije Nikolom Dimitrovom, koji su ga posetili da bi ga obavestili o sporazumu postignutom sa Grčkom u vezi sa imenom države.


Prema agenciji Makfaks, Ivanov je izrazio nezadovoljstvo sporazumom, a onda je najavio da će izdati proglas.

Odmah nakon završetka sastanka koji je prekinut ubrzo po počeku, makedonsko predsedištvo je izdalo sledeće saopštenje: "Saopštavamo da je sastanak trajao dva minuta. Predsednik Ivanov će se danas obratiti građanima Makedonije".

U saopštenju vlade u Skoplju piše se da je Ivanov "napustio sastanak i odbio da razgovara o prednostima ovog istorijskog sporazuma".

"Premijer Zoran Zaev i ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov su pokušali da predstave i razgovaraju o sadržaju sporazuma sa Grčkom o imenu, ali Đorđe Ivanov je napustio sastanak i odbio da razgovara o prednostima ovog istorijskog sporazuma", navodi se u saopštenju.

Vlada je pozvala sve političke snage da se ujedine i podrže integraciju Makedonije u NATO i Evropsku uniju.

"Građani konačno imaju priliku da napišu novo poglavlje u istoriji svoje zemlje i niko ne može da ih spreči da donesu pravu odluku o budućnosti naše Makedonije", piše u saopštenju vlade u Skoplju.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 13.06.2018, 15:59h Boza Bogdanovic

    Svojevremeno sam poslao komentar, kada je Zaev dozvolio paralelnu upotrebu albanskog jezika, kao prvi korak prema autonomiji i otcepljenju. Sada javno pozdravljam dogovor sa Grcima. Pre dve nedelje vratio sam se iz Makedonije, posle posete mojoj kcerci i njenoj porodici, koja zivi u Velesu. Davnih 70-ih godina zavrsio sam Metalurski fakultet u Skopju, a moj otac je tada radio u Velesu 10-ak godina. Tvrdim da su Makedonci najveci srpski prijatelji, od svih nacija iz bivse SFRJ. Ni sam Milosevic nije uspeo da narusi to prijateljstvo. Njihov najveci problem su Siptari, koji su zapadne strane stigli sve do samog centra Makedonije. Makedonski politicari mogu da im poklone pola Makedonije, u stvaranju Velike Albanije, ili da brzopotezno udju u Nato pakt, a kasnije u EU. To je jedini nacin da sacuvaju Makedoniju u ovim granicama. Na zalost, za najvise sto godina Siptari ce biti u vecini u Makedoniji, jer za njih radi "seme i vreme". Boza Bogdanovic, Bor

Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side