11.08.2018 | 18:29h ► 22:31h Beograd/ Omiš

Požar kod hrvatskog grada Omiš zahvatio 50 hektara borove šume

Požar kod hrvatskog grada Omiš zahvatio 50 hektara borove šume Foto: Pixabay
Oko 160 vatrogasaca bori se s požarom koji je izbio danas popodne nadomak hrvatskog grada Omiša i zahvatio oko 50 hektara guste borove šume i rastinja.

Hrvatska agencija Hina prenela je da na terenu nema povređenih.

Požar je izbio u 13.45 sati u Lokvi Rogoznici, na predelu Ivašnjak gde je vatra zahvatila gustu borovu šumu i rastinje, navodi Hina.

Agencija dodaje da visoka temperatura otežava gašenje požara i da se ;vatra približila kućama iznad Jadranske magistrale.

 

Požar kod Omiša u Hrvatskoj pod kontrolom

Požar nadomak grada Omiša, najveći ove godine u Hrvatskoj, je pod kontrolom, izjavio je večeras hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević koji je obišao požarište.Danas je na području mesta Lokva Rogoznica kod Omiša izbio požar u kojem je izgorelo oko 100 hektara borove šume i rastinja, a s vatrom se borilo 180 vatrogasaca, prenela je regionalna televizija N1, dodajući da se trenutno radi na saniranju požara.

"Imali smo danas ogroman požar, najveći požar ove godine, međutim od početka je jako puno snaga bilo na terenu. Vidim da je požar pod kontrolom", izjavio je Krstičević tokom obilaska požarišta u Lokvi Rogoznici, Medićima i Marušićima nedaleko Omiša, koji je izbio danas popodne.

Agencija Hina je prethodno prenela da je požar izbio u 13.45 sati u Lokvi Rogoznici, na predelu Ivašnjak gde je vatra zahvatila gustu borovu šumu i rastinje, i da na terenu nema povređenih.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side