21.06.2019 Beograd

Posle hapšenja u Banjaluci, povređeni švedski državljanin poreklom iz BiH vratio se u Švedsku

Posle hapšenja u Banjaluci, povređeni švedski državljanin poreklom iz BiH vratio se u Švedsku Foto: freeimages
Švedski državljanin Bruno Batinić i njegova supruga Snježana napustili su danas Banjaluku i BiH i vratili se u Švedsku, nakon što je sinoć policija uhapsila Brunu Batinića, jer se pozdravio sa aktivistima grupe „Pravda za Davida“ u parku između crkve Hrista Spasitelja i Palate republike u centru grada.Batinić je uhapšen jer policiji nije želeo da pokaže lične dokumente dok mu ne obrazlože zbog čega ga legitimišu.

Pošto je odbio da im pokaže lične dokumente, šestorica policajaca su nasrnuli na Batinića, oborili ga na zemlju, stavili mu lisice i odveli u policijsku stanicu, gde je proveo dva sata.

Nije mu omogućeno da saslušanju prisustvuje advokatinja Jovana Kisin, koju je angažovao.

Iz policiske stanice, gde mu je napisan prekršajni nalog, Batinić je prevezen u Hitnu pomoć, a potom u Univerzitetsko-klinički centar, gde su mu konstatovane povrede vrata i glave.

Njegova supruga Batinić izjavila je danas da se vraćaju u Švedsku, kako bi obavili sve lekarske pretrage, jer se njen suprug ne oseća dobro.

Ona je najavila da će tužiti policiju RS.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da je Batinić uhapšen jer je odbilo da pokaže lična dokumenta prilikom legitimisanja.

Još su naveli da je prilikom hapšenja pružao otpor, zbog čega je jedan policijski službenik zadobio povrede. Iz Policijske uprave Banjaluka optužili su medije da netačno izveštavaju i „zloupotrebljavaju činjenično stanje“.

Mediji su objavili snimak na kojem se vidi da šest policajaca hapisi Batinića, obarajući ga na zemlju.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 21.06.2019, 15:52h Čitalac

    "Švedski državljanin Bruno Batinić i njegova supruga Snježana napustili su danas Banjaluku i BiH i vratili se u Švedsku, nakon što je sinoć policija uhapsila Brunu Batinića, JER SE POZDRAVIO SA AKTIVISTIMA grupe „Pravda za Davida“ u parku između crkve Hrista Spasitelja i Palate republike u centru grada.Batinić je uhapšen jer policiji nije želeo da pokaže lične dokumente dok mu ne obrazlože zbog čega ga legitimišu."...- "Republika Dodička"!

Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side