02.09.2019 Skoplje

Popularna makedonska voditeljka u Tužilaštvu u okviru istrage Reket

Popularna makedonska voditeljka u Tužilaštvu u okviru istrage Reket Foto: Pixabay
Makedonska voditeljka Lila Filipovska dala je danas izjavu u Tužilaštvu za organizovani kriminal Severne Makedonije u okviru istrage za iznudu nazvane "Reket".

Kako podsećaju lokalni mediji, Fillipovska je bliska prijateljica čelnika kablovske televizije 1TV Bojana Jovanovskog, zvanog Boki 13 i bila je sa njim u automobilu kada je uhapšen na granci sa Grčkom 15. jula.

Nakon jednočasovnog boravka u Tužilaštvu za organizovani kriminal Filipovska je novinarima na pitanje šta su je ispitivala rekla da je "samo dala izjavu". 

Voditeljka gledanog kviza "Sve ili nešto" nije htela da odgovori na pitanja da li je bila sa Bokijem 13 u trenutku kad je uhapšen i da li ga je posetila u pritvoru u istražnom zatvoru "Skoplje".

U istrazi "Reket" za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca, binismena Jordana Kamčeva, za bolji tretman u istrazi "Imperija" do sada su osumnjičene tri osobe – Bojan Jovanovski, skopski biznismen Zoran Milevski i specijalna tužiteljka Katica Janeva.

Predistraga u tom slučaju se vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski, dok im se Janeva u pritvoru u istražnom zatvoru "Skoplje" pridružila 21. avgusta.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side