Policijski inspektor pretio smrću Ivanu Begiću, novinaru i saradniku poslanika Draška Stanivukovića
13.02.2019 Banja Luka

Policijski inspektor pretio smrću Ivanu Begiću, novinaru i saradniku poslanika Draška Stanivukovića

Policijski inspektor pretio smrću Ivanu Begiću, novinaru i saradniku poslanika Draška Stanivukovića Foto: PrtScn
Novinaru Ivanu Begiću danas u policijskoj stanici u Banjaluci upućene nedvosmislene pretnje smrću, objavio je na svom Fejsbuk profilu poslanik Partije demoratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković, čiji je Begić saradnik.

Stanivuković je na svom Fejsbuk profilu objavio audio snimak na kome se čuje kako policijski inspektor, izvesni Miloš, preti Begiću tokom saslušanja, na koje je pozvan zato što je, navodno, odbio da se podvrgne poligrafisanju nakon što je u noći 12. februara u dvorištu porodične kuće razbijen Stanivukovićev automobil.

"Zgaziću te ko go…. Znači, nema koga nisam istukao. Sad ti jedan, kako se ono zoveš, Begić, ti sad meni došao. Ti dokaži kasnije da sam ja tebe istukao. Kad dobiješ šor, batine, ja znam kako ću se kasnije braniti - šta je? Istrčao, potrčao, ja ću hiljadu načina naći", rekao je policijski inspektor Begiću.

Zapretio mu je i da će ga uhapsiti, da će potom biti osumnjičen i da će ga zadržati 24 časa u pritvoru.

"Ti nemaš 14 ovlaštenja, ja imam 14 - da te mogu dovesti, privesti, upozoriti, narediti, lišiti slobode, pretresti, sve su to veze, oduzeti ti vozilo, hitno uportebiti fizičku snagu, gumenu palicu, oružje… Država mi davno kupila pištolj i rekla - Miloše izvoli", rekao je policijski inspektor Begiću.

Stanivuković je objavio da zahteva da se MUP RS hitno izjasni o ovom slučaju.

Takođe je od portparolke Policijske uprave Banjaluka Marije Markanović zatražio da "demantuje laž da je Ivan Begić juče odbio poligrafsko testiranje", s obzirom da je ona potpisala dokument u kojem je naveden jučerašnji datum, što, kako tvrdi Stanivuković, nije tačno.

"Ivan Begić je tek danas saslušan i izjavio da će se podvrgnuti poligrafskom testiranju ako mu dostave izjavu u kojoj je juče odbio testiranje. Takav dokument u MUP-u ne postoji", naveo je Stanivuković.

On je istakao da su, nakon ovoga, Begiću i njemu ugroženi životi.

"Ukoliko neko dirne nekog od mojih članova porodice, prijatelja i saradnika, imate dokaz, dragi građani, da znate ko je", naveo je Stanivuković.

Ivana Begića, policija je hapsila i 25. decembra, tokom sukoba sa građanima na Trgu Krajine u Banjaluci, kada su doveli komunalce da sa tog mesta uklone sve simbole koji su bili posvećeni ubijenom 21- godišnjem mladiću Davidu Dragieviću.

Begić uhapšen iako je imao istaknutu novinarsku legitimaciju, potom je pretučen, zbog čega je zatražio pomoć u Hirnoj pomoži.

Link audio snimka:

 https://www.facebook.com/draskostanivukovic05/videos/2231259723755378/ 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja