21.04.2019 Podgorica

Policija u Crnoj Gori radi na rasvetljavanju ubistva vođe škaljarskog klana

Policija u Crnoj Gori radi na rasvetljavanju ubistva vođe škaljarskog klana Foto: pixabay
Crnogorska policija saopštila je da intezivno radi na rasvetljavanju ubistva Veselina Veska Vukotića, oca vođa "škaljarskog" klana, koji je ubijen sinoć u Kotoru.

Kako se navodi, sinoć oko 20.45 časova na Vukotića je za sada nepoznato lice iz vatrenog oružja ispalilo više hitaca od kojih je zadobio povrede.

On je transportovan u Opštu bolnicu Kotor radi pružanja lekarske pomoći gde je i preminuo usled zadobijenih povreda.

Veselin Vesko Vukotić, otac Igora i Jovice Vukotića, koji važe za vođe škaljarskog klana, ubijen je sinoć u kotorskom naselju Dobrota. ;Jovica Vukotić je u beogradskom zatvoru gde je osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a njegov Igor brat je u bekstvu.

Jovica Vukotić je u septembru prošle godine uhapšen u Turskoj i isporučen Srbiji, jer ima srpsko državljanstvo. Njega je pre dva meseca Viši sud u Beogradu pravosnažno osudio na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom.

Policija Crne Gore traži Jovicu i njegovog brata Igora zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Igor Vukotić je u bekstvu, a njega potražuje crnogorska policija u predmetu koji se vodi u vezi sa pokušajem likvidacije policijskih funkcionera.

Rat "škaljaraca" i "kavačana" počeo je krajem 2014. godine kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva tog sukoba bio je Goran Radoman, blizak upravo "škaljarcima", nakon čije smrti su se nizala ubistva na obe strane. Do sada je u sukobu klanova ubijeno više od 30 osoba, među kojima i najmanje četiri slučajne žrtve.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side