Policija Severne Makedonije prekinula kanal za donošenje droge iz zapadne Evrope
06.12.2019 Skoplje

Policija Severne Makedonije prekinula kanal za donošenje droge iz zapadne Evrope

Policija Severne Makedonije prekinula kanal za donošenje droge iz zapadne Evrope Foto: Pixabay
Policija Severne Makedonije saopštila je danas da je sa policijom Srbije "realizovala akciju za sprečavanje međunarodnog kanala za transport droge" iz zapadne Evrope u Severnu Makedoniju.

Kako se navodi, u toj policijskoj akciji su uhapšene tri osobe i zaplenjen jedan kilogram i 58 grama kokaina, koji je transportovan od Belgije do Severne Makedonije.

Priveden je 26-godišnji H. S. iz gostivarskog sela Rečane, u čijem je automobilu "seat leon" koji je parkirao na teritoriji Srbije, pronađeno 1.058 grama kokaina, a uhapšeni su i glavni organizatori transporta droge R. Lj. (36) ; is sela Aračinovo kod Skoplja i M. I. (35) iz sela Rečane.

Uhapšeni su, precizira se, i prethodno bili prijavljivani za krivičan dela nedozvoljene trgovine drogom zbog čega su izdržavali i zatvorske kazne.

Kako se navodi, policija Severne Makedonije je istragu nad kriminalnom grupom koja je organizovala transport ;narkotične droge kokaina iz zemalja zapadne Evrope u Severnu Makedoniju sprovela u oktobru i novembru.

"Ta grupa se ;bavila i uličnom prodajom kokaina na teritoriji Skoplja, Tetova i Gostivara, a nakon potpunog ;kompletiranja dokaza protiv tih osoba biće podneta krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side