11.02.2019 Zagreb

Policija prijavila napadače na vaterpoliste zbog krivičnog dela počinjenog iz mržnje

Policija prijavila napadače na vaterpoliste zbog krivičnog dela počinjenog iz mržnje Foto: pixabay
Splitsko-dalmatinska policija saopštila je danas da je napadače na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu prijavila za dva krivična dela počinjena iz mržnje.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak iz mržnje počinili krivično delo teške fizičke povrede u pokušaju, kao i krivično delo razbojništva, kojim su oduzeli klupski dres", navela je policija.

Kao razlog napada navodi se to što su osumnjičeni kod jednog od vaterpolista uočili klupska obeležja na odeći i u nameri da ta obeležja oduzmu, više puta su ih udarili šakama, nogama i palicama po telu.

Pritom su 29-godišnjaka nazivali pogrdnim imenima i pretili mu, a nakon što je on u bekstvu skočio u more, od njega su i dalje, uz pretnju nožem, zahtevali predaju odeće s klupskim obeležjima, što je on na kraju i učinio. Tom prilikom je 29-godišnji vaterpolista lakše povređen.

U saopštenju se dodaje da je u istrazi razgovarano sa svedocima, da su obavljene pretrage stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, kao i druge mere. Kod 25-godišnjeg osumnjičenog pronađena je i oduzeta majica s klupskim obeležjima.

Svi osumnjičeni su predati pritvorskom nadzorniku, a istraga se nastavlja.

Policija je u nedelju ujutro uhapsila tri osobe zbog napada na splitskoj Rivi, a za još dvojicom traga.

Napad na vaterpoliste koji se dogodio u subotu popodne osudili su brojni hrvatski političari, kao i Hrvatski olimpijski odbor.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side