Policija potvrdila da je u Podgorici privedeno četvoro funkcionera Prave Crne Gore
18.09.2019 Podgorica

Policija potvrdila da je u Podgorici privedeno četvoro funkcionera Prave Crne Gore

Policija potvrdila da je u Podgorici privedeno četvoro funkcionera Prave Crne Gore Foto: Pixabay
Crnogorska policija potvrdila je danas da su privedeni funkcioneri vanparlamentrane "Prave Crne Gore" Marko Milačić, Dijana Drobnjak, Vladislav Dajković i Dragoje Vlahović.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, oni su privedeni zbog ometanja policijskih službenika u izvršenju radnji, pružanja otpora i verbalnog vređanja.

Kako se dodaje, Milačić, koji je predsednik stranke, nije dozvolio da se vozilo koje su kontrolisali pomeri sa kolovoza. Kada su pozvali komunalnu policiju da vozilo pomeri "paukom", on se popeo na haubu automobila.

"S obzirom da je pružao aktivan otpor koji je trajao određeno vreme on je uz primenu sredstava prinude doveden u službene prostorije", navodi se u saopštenju.

Ostalo troje funcionera te stranke su privedeni zbog sprečavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji i zbog upućivanja uvredljivih reči.

"Svi građani, bilo da se radi o javnim ličnostima ili ne, su dužni da poštuju zakon i da omoguće nadležnim službama nesmetano obavljanje poslova iz svoje nadležnosti. Policija će bez izuzetka sankcionisati svakog pojedinca zbog nepoštovanja propisa, nepostupanja po naredbama, drskog ponašanja, vređanja ili bilo kojeg drugog vida nezakonitog ponašanja na javnom mestu", navodi se u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side