19.05.2019 Podgorica

Pokret Odupri se u Briselu: Dobili smo podršku za proteste

Pokret Odupri se u Briselu: Dobili smo podršku za proteste
Delegacija Pokreta Odupri se, po povratku iz Brisela, još je uverenija da protesti ostaju kao najznačajniji vid borbe, iako ne i jedini, izjavio je jedan od čelnika tog pokreta Džemal Perović.

Perović je za list Dan kazao da su se sreli sa predstavnicima različitih struktura na različitim nivoima, čije identitete ne može otkriti, gde su naišli na razumevanje i da će u Briselu za njihovu borbu imati dugoročnu podršku.

Pokret Odupri se nastao je na talasu građanskog nezadovoljstva iniciranog aferom Koverta o nelegalnom finansiranju vladajuće Demokratske partije socijalista, koju je otvorio odbegli biznismen Duško Knežević.

Oni od početka godine povremeno organizuju proteste a prema najavama sledeći bi trebalo da bude u utorak 21. maja, kada Crna Gora obeležava 13. godina od obnove nezavisnosti.

Taj pokret se, međutim, u međuvremenu ogradio od Kneževića za kojeg smatraju da ne može predvoditi promene jer je bio tajkun blizak vlasti. Knežević je osnovao drugi pokret Do slobode, koji je organizovao jedan protest građana.

"Nivo informisanosti o situaciji u Crnoj Gori je od sagovornika do sagovornika bio različit. Imam utisak da su neki od njih znali pravu situaciju i bolje od nas, ali je bilo i onih koji nisu znali za razmere korupcije, nekontrolisane moći i monopola nekoliko familija", rekao je Perović.

Kako je naveo, ponudili su im konkretnu podršku oko načina borbe, strategije i aktivnosti.

Prema njegovim rečima, protesti ostaju najznačajniji vid borbe, ali ne i jedini.

"Ne razmišljamo o radikalizaciji, ali smo uvereni da će režim ulaziti iz greške u grešku i da će u jednom trenutku pribeći radikalizaciji i to će im biti poslednja greška pred slomom. Biće to kap koja će preliti čašu. O tome su nam govorili i naši sagovornici", zaključio je Perović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side