14.09.2017 Zagreb

Plenković osudio spaljivanje Novosti

Plenković osudio spaljivanje Novosti Foto: Beta, AP
Premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio je danas javno spaljivanje primeraka nedeljnika Novosti, čiji je izdavač Srpsko nacionalno veće (SNV).

"Postoje provokatori, koji koriste te teme (iz prošlosti) da bi destabilizovali ukupno stanje u zemlji, ali i uneli razdor u javnosti, pa i naštetili međunarodnom uglednu Hrvatske. Tu mislim na marginalne stranke koje su palile Novosti, list koji izdaje srpska nacionalna manjina. Takva ponašanja su neprihvatljiva, mi ih osuđujujemo", rekao  je premijer na sednici Vlade.

On je dodao da Vlada neće dopustiti takvu vrstu ponašanja i ugrožavanje demokratskog, evropskog smera zemlje i podsetio da je policija danas podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Autohtone-hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražena Keleminca.

MUP je saopštio da je protiv Keleminca podneta krivična prijava zbog javnog podsticanja na mržnju i nasilje prema srpskoj nacionalnoj manjini, posle dva slučaja paljenja nedeljnika Novosti ispred prostorija SNV u centru Zagreba.

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je juče novi slučaj javnog spaljivanja primeraka Novosti i zatražilo jasan stav premijera Andreja Plenkovića.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side