Pendarovski: Izvesno produženje vanrednog stanja za još jedan mesec
14.04.2020 Skoplje

Pendarovski: Izvesno produženje vanrednog stanja za još jedan mesec

Pendarovski: Izvesno produženje vanrednog stanja za još jedan mesec Foto: Novi magazin/SA
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da je izvesno da će za još jedan mesec biti produženo vanredno stanje, uvedeno zbog pandemije koronavirusa.

 


On je, prilikom obilaska armijskih jedinica u kasarni "Kuzman Josifovski Pitu" u Tetovu, rekao da je sasvim izvesno da će vanredno stanje na teritoriji cele zemlje biti produženo za 30 dana, ukoliko Vlada to ponovo zatraži.

"Prema onom što znam, a to zna i javnost i nema nikave tajne u vezi ove pandemije, mislim da su šanse izvesne ili velike da se proglasi novih 30 dana vanrednog stanja", rekao je Pendarovski.

Kako je saopštio kabinet predsednika Severne Makedonije, on je rekao da pandemija koronavirusa nije samo ovdašnji izolovani problem, ali da i "unutrašnje stanje koje ne eskalira, ali se i još ne redukuje, traži ovakav angažnam svih institucija i ovakav tip stanja".

Pendarovski je 18. marta proglasio vanredno stanje na celoj teritoriji Severne Makedoniji u trajanju od 30 dana, kako je tada rekao, radi zaštite građana i borbe sa posledicama širenja virusa kovid-19 i da bi Vlada dobila šira ovlašćenja.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side