Pendarovski: Izjava Zaeva stvarno neprimerena
15.08.2019 Skoplje

Pendarovski: Izjava Zaeva stvarno neprimerena

Pendarovski: Izjava Zaeva stvarno neprimerena Foto: prtscr ytb
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski ocenio je danas da je bila stvarno neprimerena izjava premijera Zorana Zaeva da neće dozvoliti da "nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i peder sruše vladu".

"Mislim da su esnafska udruženja novinara dala najbolju kvalifikaciju da se radi o stvarno neprimerenoj izjavi. Koja koristi rečnik koji može da uvredi cele kategorije naših gradjana i u tom smislu mislim da je dobro što se premijer još isti dan izvinio onima koji su se osetili eventualno uvredjenim tim njegovim rečima", rekao je Pendarovski u intervjuu za Glas Amerike na makedonskom.

Pored novinarskih udruženja izjavu premijera Zaeva u vezi kriminalne afere "Reket" u kojim je jednog od osumnjičenih uvredljivo nazvao "pederom", osudila su brojna makedonska gradjanska udruženja koja se bave pravima LGBT populacije, kao i najveća opozoziciona partija.  


Predsednik Severne Makedonije je dodao da političari imaju veću odgovornost nego gradjani i da budu "monitorirani" od cele javnostii i tako se, prema njegovom mišljenju, postaje ozbiljana demokratija.

Pendarovski je ocenio da vitalne institucije Severne Makedonije generalno ne funcionišu, ne servisiraju gradjane i ne suzbijaju kriminal i korupciju na nivou na kojem je neophodno da bi moglo da se kaže da je ova zemlja zrela za demokratiju.  

"Imamo duge decenije iza nas, ne godine, u kojima mnoge instiucije, uključujući i političke, nisu reagovale kao što je trebalo da reaguju i zato smo u ovoj situaciji u kojoj smo. Jednostavno gradjani smatraju da institucije koje plaćaju svojim parama ne rede svoj posao", rekao je Pendarovski.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side