Pendarovski angažovao vojsku na području Debra
13.03.2020 Skoplje

Pendarovski angažovao vojsku na području Debra

Pendarovski angažovao vojsku na području Debra Foto: Pixabay
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski angažovao je večeras vojsku na području opština Debar i Centar Župa u kojima je uvedeno krizno stanje zbog širenja korona virusa.

Svi ulazi u gradić Debar i susedno naselje Centar Župa su popodne blokiralii pripadnici policije i ne dozvoljavaju ulazak ni izlazak iz tog područja na krajnjem zapadu Severne Makdonije.

Prema odluci Pendarovskog, pripadniciji Armije Severne Makedonije će biti angaživani za podršku lokalnoj samoupravu i podršku policijskim snagama u obezbeđivanju dela državne granice sa Albanijim na teritoriji Debra, od 13. marta do 11. aprila.

Vlada u Skoplju je uvela 30-dnevnu vanrednu situaciju na području opština Debar i Centar Župa, i omogućila je meštanima da mogu da se vrate do večeras u ponoć.

Od ukupno 13 zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji 11. je sa područja te dve opštine i smešteni su u Infektivnu kliniku u Skoplju. U kućnoj izolaciji se nalazi više od 20 sumnjivih slučajeva, koji su do sada bili negativni na testove.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side