Osmani očekuje do oktobra finalnu verziju pregovaračkog okvira za Severnu Makedoniju
02.07.2020 Skoplje

Osmani očekuje do oktobra finalnu verziju pregovaračkog okvira za Severnu Makedoniju

Osmani očekuje do oktobra finalnu verziju pregovaračkog okvira za Severnu Makedoniju Foto: Novi magazin / SA
Šef Delegacije EU u Skoplju Samuel Žbogar ocenio je danas da je usvajanje predloga pregovaračkog okvira još jedan značajan korak Severne Makedonije na putu ka Evropskoj uniji.

"Još jedan važan korak za Severnu Makedoniju na putu ka EU. Evropska komisija je poslala nacrt pregovaračkog okvira na razmatranje zemljama članicama", napisao je Žbogar na Tviteru.

Vicepremijer Severne Makedonije za evropska pitanja Bujar Osmani rekao je da očekuje da do oktobra bude prihvaćen finalni tekst pregovaračkog okvira.

Kako je objasnio, Evropska komisija je juče usvojila nacrt na koji će zemlje članice izneti svoje nacionalne pozicije i zatim će pregovarački okvir biti usvojen konsenzusom.

"Time će se dobiti finalna pozicija EU za sadržaj pregovaračkog okvira, nakon čega će moći da se zakaže i prva međuvladina sednica, što predstavlja i formalan start pregovra za punupravno članstvo u EU. Dobro je što se ovo dešava u vreme predsedavanja Nemačke, koja uveliko podržava naš evropski put", rekao je Osmani na konferenciji za nivinare.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side