Osmani iz Berina najavio da će Bundestag odobriti pregovore sa Severnom Makedonijom
19.09.2019 Berlin

Osmani iz Berina najavio da će Bundestag odobriti pregovore sa Severnom Makedonijom

Osmani iz Berina najavio da će Bundestag odobriti pregovore sa Severnom Makedonijom Foto: pixaby
Vicepremijer Severne Makdonije za evropaska pitanja Bujar Osmani najavio je danas iz Berlina da će nemački Budestag naredne sedmice odobriti početak pristipnih pregovora EU sa Severnom Makedonijom.

Osmani je to rekao posle sastanka sa nemačkim državnim minstrom za Evropu Mihailom Rotom i najvio da će pristvovati sednici Bundestaga 26. septembra na čijem će dnevnom redu biti preporuka za otpočinanje pregovora sa Severnom Makedonijom.

"Od gospordina Rota sam dobio uveravanje da će nemačka vlada zastati čvrsto za zahtevom Bundestagu da dazaleno svetlo za Severnu Makedoniju na zasedanju naredne sedmice. Smaram da se krećemo u dobrom pravcu, podrška Nemačke nam je apsolutno ključna i očekujem da će svi ovo napori rezultirati odlukom u oktobru za start pregovora", rekao je Osmani. 

U izjavi koju je prenela Pres služba vlade u Skoplju, Osmani je rekao da će 26. septembra lično prisustvovati sednici nemačkog parlementa kada na dnevni red dođe aplikacija Republike Severne Makedonije za članstvo u EU i da će mu doomaćim biti predsednik Bundestaga Volfgang Šojble.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side