Osamnaesta žrtva u Severnoj Makedoniji, ukupno potvrđeno 555 zaraženih
05.04.2020 Skoplje

Osamnaesta žrtva u Severnoj Makedoniji, ukupno potvrđeno 555 zaraženih

Osamnaesta žrtva u Severnoj Makedoniji, ukupno potvrđeno 555 zaraženih Foto: Novi magazin / SA
U Severnoj Makedoniji umro je još jedan pacijent oboleo od koronavirusa, pa je broj žrtava te zaraze sada 18, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na fejsbuk profilu naveo da je na Klinici za zarazne bolesti u Skoplju nekoliko sati posle prijema preminuo 63-godišnji muškarac iz jednog struškog sela, koji je "donet sa teškom kliničkom slikom".

Na toj klinici su, precizirao je Filipče, hospitalizivana 74 pacijenta, od kojih je 15 sa teškom kliničkom slikom, 11 je na mehaničkoj ventilaciji, dok su drugi pacijenti stabilni.

Istovremeno, kako je istakao, Kliniku za infektivne bolesti danas napuštaju tri pacijenta, koja imaju dva negativna testa na koronavirus, pa je broj izlečenih od početka zaraze u Severnoj Makedoniji povećan na 23.

Ministar zdravlja Severne Makedonije je naveo da su u poslednja 24 sata registovana 72 nova slučaja koronavirusa, pa ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata danas iznosi 555 (aktivnih 514 slučajeva).

Najviše novopotverđenih zaraženih koronavirusom ima u Kumanovu, 21 i Skoplju, 14, u gradovima koji imaju ukupno najveći broj registrovanih slučajeva Kovid 19.

U Skoplju je dijagnostikovano ukupno 235 inficiranih korona virusom, u Kumanovu 114, Debru 49, Prilepu 33, Tetovu 29, Strugi 24, Štipu 19, Velesu 10, dok je u ostalih 10 gradova u kojima ima potveđenih slučajeva broj zaraženih jednocifren.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side