Na aerodromu Podgorica uhapšen sekretar crnogorskog Vrhovnog državnog tužilaštva
20.09.2019 Podgorica

Na aerodromu Podgorica uhapšen sekretar crnogorskog Vrhovnog državnog tužilaštva

Na aerodromu Podgorica uhapšen sekretar crnogorskog Vrhovnog državnog tužilaštva
Crnogorska policija uhapsila je na podgoričkom aerodromu sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića koji se sumnjiči da je deo kriminalne grupe na čijem je čelu predsednik Atlas grupe Duško Knežević. On će danas biti priveden u Tužilaštvo gde će biti saslušan.

Prema tvrdnjama njegovih advokata, on je bio na lečenju u Beogradu.

Vujošević je napustio Crnu Goru u petak, preko graničnog prelaza Dračenovac. Crnogorsko Tužilaštvo sumnjiči Vujoševića da je deo kriminalne grupe koju je formirao odbegli biznismen Duško Knežević. Saopšteno je i da je Vujošević pod prismotrom duže od godinu dana, ali da je napustio Crnu Goru 13. septembra te da još uvek ne znaju je li pobegao ili je na odmoru ili lečenju.

Tužilaštvo je to saopštilo nakon što je odbegli biznismen Duško Knežević objavio snimak razgovora u kome navodno Vujošević tvrdi da je novac koji mu je on dao predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću. Ovaj je u zamenu trebalo da na slobodu pusti Kneževićevog kuma, koji je u pritvoru od avgusta.

Knežević je upravo danas objavio novi snimak u kome Vujošević tvrdi da mu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obećao da će pustiti Kneževićevog kuma na slobodu.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja. ; Predsednik Atlas grupe Knežević izbegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takođe državljanin.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side