Mitropolija SPC u Crnoj Gori pozvala na mir
28.01.2020 Podgorica

Mitropolija SPC u Crnoj Gori pozvala na mir

Mitropolija SPC u Crnoj Gori pozvala na mir Foto: Novi magazin / ptscr / youtube
Mitropolija Crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve apelovala je na sve ljude u Crnoj Gori, naročito omladinu da sačuvaju dostojanstvo i mir.

"Jedino u miru možemo razgovarati i graditi budućnost i svoju i države Crne Gore. Zabrinjava nas mržnja koja dolazi od pojedinaca, ali u njoj prepoznajemo neodgovorno ponašanje onih koji treba danas da budu najodgovorniji u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da je, posle izjava "s najviših državnih adresa, jasno da su konflikt, mržnja i sukobi poslednje oružje u njihovoj borbi protiv naroda".

Mitropolija ukazuje da Crkva javno osuđuje svako nasilje, ma od koga ono dolazilo.

"Molimo se Bogu da nam se ne dese ponovo krvne osvete... i da se ne povampiruje bratomržnja i bratoubilaštvo započeto u Drugom svetskom ratu. Ko raspiruje tu bratomržnju i izaziva nerede, taj je negator i države i budućnosti ovog naroda", saopštila je Mitropolija.

Poslednjih dana u Crnoj Gori se dogodilo nekoliko slučajeva nasilja, a predsednik Milo Đukanović je, govoreći o litijama koje organizuje Mitropolija zbog Zakona o slobodi veroispovesti, pozvao građane da ne učestvuju u tom "ludačkom pokretu".

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side