Ministar: Još je rano za otvaranje granica Severne Makedonije, treba to pažljivo
20.05.2020 Skoplje

Ministar: Još je rano za otvaranje granica Severne Makedonije, treba to pažljivo

Ministar: Još je rano za otvaranje granica Severne Makedonije, treba to pažljivo Foto: Novi magazin / SA
Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ocenio je danas da je još rano za otvaranje granica, jer bi time mogao da "padne u vodu" ogorman deo koristi od suzbijanja pandemije.

"Mislim da treba mnogo pažljivije da se pristupi tom pitanju, nema potrebe za žurbom. Srbija je donela odluku da otvori granice, ali za naše uslove to je još rano", rekao je Filipče medijima.

Rekao je da Vlada ima sistem u kojem preko Centralnog štaba odgovara na "apsolutno sve zahteve za putivanje pojedinaca koji treba da putuju u inistranstvo ili stranaca koji dolaze ili makedonskih građana koji se vraćaju".

Filipče je istakao da bi otvaranje granica Severne Makedonije trebalo da bude koordinirano sa susednim zemljama i da je zbog toga bio u Grčkoj i razgovarao o načinu prelaska granice, a sada čeka grčki odgovor na predloge koje je dao.

Ministar je rekao da bi trebalo zajednički naći rešenje za lakši prelazak granica, kako da se izbegnu gužve, da li će biti potrebni testovi i besplatno bolničko lečenje ako neko na putvanju oboli od koronavirusa.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side