19.06.2018 Skoplje

Milošoski: O daljem nastupu poslanika odlučiće organi VMRO DPMNE

Milošoski: O daljem nastupu poslanika odlučiće organi VMRO DPMNE Foto: prtscr ytb
Poslanik VMRO DPMNE Antonio Milošoski danas je potvrdio da će poslaniučka grupa najveće opzicione partije napustila sednicu Sobranja Makedonije i da neće učestovati u ratifikaciji dogovra sa Grčkom.


Na konfernciji za novonare on nije precizirao da je se napuštanje odnosi samo na tekuću sednicu na kojoj je preglog ratifikacije sporazuma sa Grčkom za rešavane spora oko imena ili se to odnosi na druge palarnetarne aktivnosti.

Milošoski je rekao da odluku o tome kako će delovati Polsanička grupa koalicije oko VMRO DPMNE doneti partijski organi.

“Pravno Dogovor je antustavan i nacionano je ponižavajući. Ako je toliko dobar zašto su ga krili, zašto nisu dozvolili da ga pogledaju profesori”, rekao je Milošoski, koji je svojevremeno kao ministar spoljnih poslva u vladi Nikole Gruevskog, prema prisluškivanim razgovrima, tajno pregorovarao sa Grcima o rešavanju spora oko imena.

Opoziciona VMRO DPMNE, čiji poslanici su protiv Dogovora o rešavanju makedonsko-grčkog sporazuma o imenu Makedonija, smatrala je da taj dokument pre plenarne sednice treba da razmatra Odbor za spoljnu politiku, čiji je Milošoski predsednik, a ne Odbor za evropska pitanja koji vodi poslanih vladajuće kolacije Artan Grubi.

Predsednik Sobranja Talat Džaferi je odredio da je za Dogovor nadležan Odbor za evropska pitanja, jer je Vlada Makdonije na taj dokument stavila evropsku zastavicu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side