Mektić: Program reformi BiH je nož u leđa Srbiji
30.11.2019 Banjaluka

Mektić: Program reformi BiH je nož u leđa Srbiji

Mektić: Program reformi BiH je nož u leđa Srbiji Foto: prtscr ytb
Ministar bezbednosti BiH (SDS) Dragan Mektić izjavio je danas da je uveren da je Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsedništvo BiH, klasični Godišnji nacionalni plan (ANP) i da predstavlja "nož u leđa Srbiji".


"Ovo je nož u leđa Srbiji. Ovim Srbija nema kvadratnog metra van svojih granica da nisu u NATO, potpuno je opkoljena NATO-om i priče (srpskog člana Predsedništva BiH) Milorada Dodika su prevara za javnost, a sve je motivisano isključivom i jedinom činjenicom - da se dočepa vlasti u Sarajevu", kazao je Mektić novinarima u Banjaluci.

"To je samo prevedeno na naš jezik kao godišnji program reformi unutar BiH, kako bismo ispunili uslove za pristupanje NATO", kazao je Mektić.

On je ocenio da je usvajanjem Programa reformi Bosna i Hercegovina "ušla u jednosmernu ulicu prema NATO, iz koga se niko nije vratio nazad".

On je dalje rekao da opozicija u RS nije dobila nikakav dokument, a posebno ne Program reformi BiH, demantujući Dodikove tvrdnje da je SDS i PDP dostavio na uvid Program reformi BiH.

"Ta notorna laž i po ko zna koji put izrečena glupost Milorada Dodika i u svemu ovome što je učinio on luta, tumara, izgubio se i ne zna kako da prevaziđe tu situaciju, s obzirom na to da je pre izvesnog vremena govorio da se takvo nešto ne može i neće dogoditi, pre svega kada je odnos BiH prema NATO vezao sa Srbijom", naglasio je Mektić.

Prema njegovim rečima, Srbije nema u NATO, Srbija ne dostavlja godišnji izveštaj NATO-u, što radi BiH.

NATO je u decembru prošle godine zatražio od BiH da u Brisel dostavi prvi Godišnji nacionalni program (ANP), kako bi se aktivirao Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP), koji je BiH odobren još 2010. godine.

Mektić smatra da Dodik, nakon što je potpisao Program reformi, što znači dalji NATO put BiH, sada pokušava da "manipuliše narodom i da ga izludi svakodnevnim fabrikovanjem raznih gluposti".

Navodeći da je iz Predsedništva BiH saopšteno da će program reformi biti objavljen nakon formiranja novog Saveta ministara BiH, Mektić je ocenio da Dodik na taj način "kupuje vreme kako bi smislio novu manipulaciju koja bi ga održala".

On je izrazio nepoverenje prema novom sazivu Saveta ministara BiH, podsetivši da je prva najavljena mera mandatara za formiranje novog saziva Saveta ministara BiH Zorana Tegeltije povećanje stope PDV.

"Opet na leđa građana", ocenio je Mektić.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 30.11.2019, 15:18h alo

    A šta će Srbiji ''kvadratni metar van svojih granica''?

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side