04.01.2018 | 16:15h ► 16:22h Sarajevo

Mektić: Ceca prenoćila u VIP apartmanu zgrade Vlade RS

Mektić: Ceca prenoćila u VIP apartmanu zgrade Vlade RS Foto: Beta, HINA, FENA / Almir Razic
Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da je srpska pevačica Svetlana Ceca Ražnatović prenoćila kao "VIP osoba" u apartmanima u zgradi Vlade Republike Srpske.

Mektić je novinarima u Sarajevu rekao da prevoz Svetlane Ražnatović iz Beograda u Banjaluku helikopterom Vlade RS, kao i njeno noćenje u apartmanima u zgradi Vlade RS, pokazuje aroganciju entitetske vlasti.

"Dobar prijatelj me prozvao? Neka te dobar prijatelj stavio u vozilo i provozao. Ceca ne samo što je vožena helikopterom, na takav način, a došla je na privatnu zabavu - za koju mislim da je uzela 100.000 evra. Imala je VIP status u Banjaluci, spavala je kao VIP osoba u posebnim apartmanima u zgradi Vlade'', rekao je on.

Mektić je dodao da njemu, kao ministru bezbednosti BiH, ne bi bio dozvoljen pristup tim sobama.

"Meni nikada ne bi dali da prespavam u tim sobama. Ako uđem, pitanje je da li bih izašao. Takav odnos imati prema pevačici, koja tezgari po kafanama za velike pare, koja za jednu noć od Banjalučana uzela 100.000 evra, i kao učinila im veliku uslugu, pa je dovesti, vozati, dati joj apartman da spava - to je arogancija vlasti i nepoštovanje vlasti", rekao je Mektić.

Helikopterski servis RS ranije je, reagujući na tvrdnju opozicije o prevozu Svetlane Ražnatović iz Beograda u Banjaluku na privatnu zabavu u jednom noćnom klubu u novogodošnjoj noći, saopštio da ona nije iz Srbije dovezena helikopterom Vlade RS, već da se samo vozila helikopterom iznad Banjaluke tokom jednog trenažnog leta.

 

Nisam ucenjen i potplaćen i niko me ne može uceniti

Mektić je kazao da nije ucenjen i potplaćen, kako ga je optužio jedan od ratnih ministara Republike Srpske Tomo Kovač, protiv kojeg je Tužilaštvo BiH nedavno podiglo optužnicu za genocid u Srebrenici.

"Poziva se (Kovač) na Prvu SDS, čast otadžbine…. Ja nisam ucenjen niti me ko može uceniti. Valjda bi se videlo na meni, i da sam plaćen - isto. To je jedan od najbednijih načina, kada nemate argumenata, poziva me da idem na poligraf - da objasnim odnos sa (bivšim direktorom tajne službe BiH) Almirom Džuvom. Korektan i profesionalan, evo kažem. Kao što je sada i sa ovim novim direktorom", izjavio je Mektić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Odgovarajući na Kovačeve optužbe da je imao saradnju sa jednom ozbiljnom obaveštajnom služom, ministar bezbednosti BiH je kazao da je to "normalno, jer je to njegov posao".

"Terorizam je globalni problem i ne može se rešavati u okviru države. Šta je tu problem", kazao je Mektić.

Dodao je da on tokom rata "iglu ničiju nije uzeo".

"Ko je Tomo Kovač? Ako je Dragan Mektić nešto ukrao, evo me tu sam. Ne lajem, ne zvocam sa strane. Nisam. Došli bi mi glave da mogu, a u toku rata iglu ničiju uzeo nisam", izjavio je Mektić.

Ministar bezbednosti BiH još je kazao da je pravosuđe najveći problem u BiH.

"Ne funkcioniše pravna država, zato smo u ekonomskim problemima, siromaštvu, svaki red pred ambasadama je zato što nema pravne države", naveo je Mektić.

On istakao da migracije postaju problem zemljama Zapadnog Balkana i da rešenje leži na granicama Albanije i Crne Gore ili Albanije i Grčke.

"To nije problem za EU, ali jeste za nas na Balkanu. Mislim da bi trebalo preduzimati nešto na tom planu, jer sve raste. Dolazimo u situaciju gđe možemo biti zabrinuti. Na granici smo kapaciteta popunjenosti", kazao je, dodavši da se sa zemljama okruženja radi zajednički da se problem reši.

Mektić je još rekao da postoje grupe koje zarađuju na prevozu migranata i u BiH, što je, kako je ocenio, krijumčarenje ljudi.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side