22.05.2018 Skoplje

Mediji: Merkelova razgovarala sa Zaevom i Ciprasom telefonom

Mediji: Merkelova razgovarala sa Zaevom i Ciprasom telefonom Foto: prtscr ytb
Nemačka kancelarka Angla Merkel razgovarala je telefonom sa premijerima Makedonkije i Grčke, ali teme i detalji razgovora nisu saopšteni, objavio je danas Dojče vele. Kako se navodi, iz pres službe nemačke kancelarje je za DV samo potvrđeno da je juče telefonom razgovarala sa premierom Makedonije Zoranom Zaevom i Grčke Aleksisom Ciprasom, bez iznošenja detalja.


"Teme i drugi detalji nisu saopšteni, ali razgovori su relizovani samo dva dana nakon što je Zaev makedonskoj javnosti saopštio da je predlog za rešenje spora oko imena, Republika Ilindenska Makedonija, i hladan tuš iz Atine, preko odgovora grčke vlade, da treba da se nađe ime koje će imati geografsku ili vremensku odrednicu", navodi DV na makedosnkom (dw.com/mk).

Podseća se da je nemačka kancelarka na marginama Samita EU – Zapadni Balkan u Sofiji imala odvojene sastanke sa Zaevom i Ciprasom, nakon kojih je poručila da razgovori Grčke i Makedonije dobro napreduju.

Merkelova je tada još jednom potvrdila da odluka o eventulnom početku pregovora Makedonije sa EU direktno zavisi od rešenja spora sa Grčkom oko imena Makedonija.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side