Mas: Severna Makedonija i proširenje EU su proriteti nemačkog predsedavanja
30.09.2020 Beograd

Mas: Severna Makedonija i proširenje EU su proriteti nemačkog predsedavanja

Mas: Severna Makedonija i proširenje EU su proriteti nemačkog predsedavanja Foto: AP
Severna Makedonija i proces proširenja EU su jedni od prioriteta nemačkog predsedavanja Unijom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas.

Kako je preneo Dojče vele na makedonskom (dw.com/mk), Mas je na zajedničkoj video konferenciji za novinare posle onlajn sastanka sa ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije Bujarom Osmanijem, ponovio da Nemačka podržava početak pregovora EU sa Severnom Makedonijom do kraja godine.

Šef nemačke diplomatije je podsetio da je do sada dva puta bio u Skoplju i izrazio žaljenje što trenutno, zbog korona krize, ne može ponovo da poseti Severnu Makedoniju.

Mas je istakao da je sa Osmanijem imao konstruktivan razgovor o temi evropske saradnje.

"Naš deklarisani cilj ostaje da se za vreme nemačkog predsedavanja Unijom održi prva međuvladina konferencija sa Severnom Makedonijom, koja je sledeći logičan korak u pristupanju te zemlje EU", rekao je nemački ministar.

Mas je istakao da će Nemačka produžiti da podržava evrontegracijske napore Severne Makedonije i regionalnu saradnju, za koju se, kako je istakao, zalaže vlada u Skoplju.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side