04.08.2018 | 10:44h ► 11:44h Podgorica

Marković: Nećemo dozvoliti nepoštovanje države

Marković: Nećemo dozvoliti nepoštovanje države Foto: prtscr ytb
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović odlikovanjem penzionisanih hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača ponovo ubija stradale i proterane Srbe, ocenio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

Crnogorski premijer Duško Marković okarakterisao je danas kao vulgarnu poslednju izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja u vezi sa položajem srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori.

Marković je u intervjuu podgoričkim "Dnevnim novinama" ponovio stav da su neistiniti navodi patrijarha srpskog o lošem položaju Srba u Crnoj Gori i takvo mišljenje Irineja okarakterisao kao pritisak na zvaničnu Podgoricu uoči donošenja Zakona o verskim zajednicama.

Irinej je nedavno izjavio da je "položaj crkve u Crnoj Gori danas gori nego u vreme okupacije Osmanlija", dok je položaj Srba poredio sa njihovim položajem u vreme NDH (Nezavisne države Hrvatske).

Takav stav Irineja oštro su osudile državne institucije Crne Gore i značajan deo crnogorske i javnosti u regionu.

"Moraće se prestati sa vulgarnim napadima na državu i njene institucije koji najčešće dolaze nakon tajnih večera sa opozicijom", poručio je crnogorski premijer.

Po njegovim rečima, Vlada neće dozvoliti nepoštovanje Crne Gore i isti principi moraju da važe i za građanina i za sveštenika.

Marković je kazao da se Crnoj Gori "ne može više osporavati pristup javnim, državnim dobrima, koja koristi Mitropolija crnogorsko-primorska".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 4.08.2018, 18:18h Драган

    Које државе?

Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side