05.10.2018 Skoplje

Makedonska policija razbila devetočlanu krijumčarsku grupu

Makedonska policija razbila devetočlanu krijumčarsku grupu Foto: Pixabay
Devetočana kriminalna grupa za krijumčarenje migranata koja je delovala na teritoriji Makedonije i Albanije razbijena je u policijskoj akciji, saopštio je danas makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

On je novinarima rekao da je kriminalna grupa iz Makedonije sa saradnicima iz Albanije, od aprila 2017. do marta 2018, uspela da sa falsifikovanim dokumentima prokrijumčari oko 50 migranata za SAD, čime je protivpravno stekla oko milion dolara.

Akcija MUP Makedonije je sprovedena juče u koordinaciji sa državnim tužilaštvom za organizovani kriminal i u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za bezbednost i istrage pri ambasadi SAD u Skoplju, Evropolom, "Selekom" i policijama Albanije, Austrije, Španije i Bugarske.

U policijskoj akciji pretreseno je ukupno 12 objekata u Ohridu, Strugi, Debru i Skoplju i privremeno je oduzeta veća suma para u raznim valutama, pištolj sa mecima, aplikacije za kanadske vize, automobili be-em-ve i mercedes.

Prema rečima Spasovskog, istraga je sprovođena u prethodnih 18 meseci, a kriminalna grupa iz Makedonije identifikovana je kao deo međunarodne mreže za krijumčarenje ljudi.

"Članovi te kriminalne grupe su organizovali su krijumčarenje više grupa migranata poreklom iz Albanije i Makedonije u SAD i Kanadu", rekao je on i dodao da je krijumčarska ruta išla preko Španije, zemalja Srednje Amerike i Meksika.

Spasovski je istakao da je krijumčarenje bilo organizovano za osobe koje nisu mogle da dobiju vize SAD i Kanade regularnim putem, a suma koju su krijumčari tražili po osobi za putovanje u te zemlje iznosi od 20.000 do 25.000 dolara.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side