Krivična prijava protiv direktora NVO IN4S zbog utaje poreza, IN4S demantuje
15.07.2020 Beograd

Krivična prijava protiv direktora NVO IN4S zbog utaje poreza, IN4S demantuje

Krivična prijava protiv direktora NVO IN4S zbog utaje poreza, IN4S demantuje Foto: freeimages.com
Crnogorska policija podnela je danas krivičnu prijavu protiv direktor NVO "IN4S", Gojka Raičevića (57), iz Podgorice, osumnjičenog za krivično delo utaje poreza i doprinosa.


U okviru NVO "IN4S" posluje portal istog naziva.

Iz policije je saopšteno da je Raičević naneo štetu državnom budžetu od 59.503 evra.U saopštenju se kaže da je on "kao osnivač, ovlašćeno i odgovorno lice u nevladinom udruženju 'IN4S' iz Podgorice, izbegavao plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima za 2018. godinu".

On u mesečnoj PDV prijavi za septembar i u završnom računu za 2018. godinu "nije prikazao iznos od 240.000 evra koji je prihodovao po osnovu pružanja usluga pravnom licu 'M-tel d.o.o.' iz Podgorice, a koji iznos predstavlja osnov za obračun poreza na dobit NVU 'IN4S' ".

Raičevič je početkom ove godine uhapšen zbog, kako je tada saopšteno, širenja i prenošenja lažnih vesti i izazivanja panike.

"IN4S" je, u opširnom mejlu, međutim demantovao ove navode crnogorske policije i najavio da će direktor policije imati priliku da svoje tvrdnje dokaže na sudu ili da uputi izvinjenje uredniku i redakciji "IN4S".

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side