Korona dernek zgrozio javnost u BiH
05.05.2020 Sarajevo

Korona dernek zgrozio javnost u BiH

Korona dernek zgrozio javnost u BiH Foto: prtscr ytb
U jednom sarajevskom restoranu uprkos merama zabrane okupljanja i fizičke distance od najmanje dva metra, organizovana je privatna zabava na kojoj je bilo više osoba među kojima i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Zabava koju su sarajevski mediji nazvali "korona dernekom", organizovana je povodom proslave rođendana šefa Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Jusufa Šabanovića Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), mada je zbog pandemije koronavirusa i dalje zabranjen rad ugostiteljskih objekata.

Na zabavi je bio i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je član Naučnog tela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Na zabavi su bili i sarajevski biznismen Zijad Blekić, pevači narodne muzike Halid Bešlić, Šerif Konjević, Hari Varešanović i Slađana Mandić, koja je snimke sa privatne žurke objavila na svom Instagram profilu.

Među prisutnima je bio i Ajlin Ahmić, koji je pre pet godina osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog šverca kanabisa i koji je sklopio nagodbu s Tužilaštvom BiH.

Kada su snimci sa zabave objavljeni i nakon što su preplavili društvene mreže, policija Kantona Sarajevo ušla je u objekat, prekinula zabavu i svima koji su se tu zatekli napisala prekršajne naloge.

Hirurg Jusuf Šabanović jutros je razrešen dužnosti šefa Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Postupak Šabanovića osudila je i Lekarska komora Kantona Sarajevo.

Sinoćna zabava je šokirala kompletnu javnost u BiH, a građani su najviše ogorčeni zbog činjenice da većina poštuje mere i skoro dva meseca sedi u svojim domovima, a to ne rade oni koji bi morali da budu primer ostalima, već krše zakon i to čak ne kriju.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko izjavio je da je to što se desilo sramotno, jer su u pitanju ljudi koji treba da budu primer građanima kada je reč o poštovanju mera.

"Ovo je za najveću moguću osudu", istakao je Jusko.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side