Komšić: Razumem Đukanovića, isto bih otkazao posetu
03.03.2020 Podgorica

Komšić: Razumem Đukanovića, isto bih otkazao posetu

Komšić: Razumem Đukanovića, isto bih otkazao posetu Foto: prtscr youtube
Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić kazao je razume odluku predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića da ne poseti Sarajevo, nakon što se tome usprotivio srpski član predsedništva Milorad Dodik.

On je za RTCG kazao da bi u takvoj situaciji isto postupio.

Predsedništvo BiH je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posete predsednika Crne Gore toj zemlji. Za posetu Đukanovića glasali su Komšić i bošnjački član Predsjednistva Šefik Džaferović, dok je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, bio protiv.

U međuvremenu je Đukanović saopštio da neće posetiti Sarajevo i da je potez Dodika dio nacionalne predstave, koju ne treba dalje hraniti.

"Nažalost, zbog nekih naših, potpuno besmislenih razmirica u Bosni i Hercegovini i stava Dodika, mog i gospodina Džaferovića ovde u Predsjedništvu BiH, nije došlo do realizacije te posete", kazao je Komšić.

Dodao je da je to apsurdno, budući da je Dodik odlučio da prvi uputi poziv Đukanoviću.

"Sada, kada smo odredili datum, on se tome usprotivio, zbog koliko sam ja mogao da vidim, dešavanja u Crnoj Gori, odnosa Beograda, Banja Luke prema tim dešavanjima, što je prema meni apsurdno, nepromišljeno i nadam se da neće ostaviti traga na odnose Crne Gore i BiH, koji su, do sada, bili odlični", rekao je on.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side