Komšić potvrdio da članovi Predsedništva BiH 8. oktobra dolaze u Beograd
20.09.2019 Sarajevo

Komšić potvrdio da članovi Predsedništva BiH 8. oktobra dolaze u Beograd

Komšić potvrdio da članovi Predsedništva BiH 8. oktobra dolaze u Beograd Foto: PrtScn
Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić potvrdio je danas da je Predsedništvo BiH prihvatilo poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da 8. oktobra posete Beograd, gde će biti održana trilaterala Srbije, BiH i Turske.

"Reč je o trilateralnom sastanku i polaganju kamena temeljca za autoput Sarajevo - Beograd", kazao je Komšić novinarima posle sednice Predsedništva BiH.

Komentarišući sutrašnji sastanak Vučića sa liderima parlamentarnih stranaka iz republike Srpske u Beogradu, on je kazao da se nada da će Vučić biti "mudriji od nekih naših političara".

"Nadam se, čak to od njega očekujem, da će Vučić biti mudriji od naših političara kada je reč o tom sastanku", kazao je Komšić.

On je dalje rekao da je na današnjoj sednici Predsedništva BiH razgovarano o ukupnoj situaciji u BiH, kao i da su pokušali da dođu do kompromisa kada je reč o formiranju vlasti, odnosno o slanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za NATO.

O tome, kako je istako Komšić, nema kompromisa, odnosno nema nikakvih pomaka.

Predsedavajući Predsedništva BiH je još kazao da je pre sednice Predsedništva održan sastanak sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Italije i Nemačke.

"Slušali smo šta imaju da kažu, a mi smo rekli šta mislimo", kazao je Komšić, odgovarajući na novinarska pitanja.

Ovo je bila prva sednica Predsedništva BiH posle prošlomesečnog zasjedanja kada je s dnevnog reda skinuta tačka koja se odnosila na ANP i izbor mandatara za sastav novog saziva Saveta ministara BiH.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side