Komšić: Đukanović je uvek dobrodošao u BiH, Dodik je neozbiljan
04.02.2020 Sarajevo

Komšić: Đukanović je uvek dobrodošao u BiH, Dodik je neozbiljan

Komšić: Đukanović je uvek dobrodošao u BiH, Dodik je neozbiljan Foto: prtscr ytb
Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da je srpski član Predsedništva Milorad Dodik pokazao neozbiljnost i glasao protiv svoje ranije odluke da se uputi poziv predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da poseti BiH.

"Predsedništvo BiH je već na početku svog mandata uputilo poziv svim predsednicima u regiji, uključujući i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, da posete BiH i za to je glasao i srpski član Predsedništva Milorad Dodik", kazao je Komšić.

On je za regionalnu N1 televiziju rekao da je Dodik svojim jučerašnjim protivljenjem da Đukanović poseti BiH "faktički glasao protiv svoje odluke i pokazao neozbiljnost".

"Predsednik Đukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pismeni poziv Predsedništva BiH i uvek je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu", istakao je Komšić.

Prema njegovim rečima, BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose, koji neprestano napreduju i koji su primer dobrosusedskih odnosa u regiji.

"Dokaz tome je i jedna od juče usvojenih odluka Predsedništva BiH, o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Saveta ministara BiH i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provera na zajedničkim graničnim prelazima", kazao je Komšić.

On je dodao da je uveren da će, "uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca, poput Dodika", nastaviti dobra saradnja između dve države, ističući da BiH i Crna Gora nemaju otvorenih pitanja.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da se nije složio sa dolaskom predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u posetu BiH, imaju u vidu, kako je naveo, trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side