09.02.2019 Sarajevo

Kod Sarajeva ubijen policajac

Kod Sarajeva ubijen policajac
Na lokalitetu Suhodol kod Tarčina, na području Sarajeva večeras je ubijen policajac, objavio je Dnevni avaz.

Njegovo telo pronađeno je u blizini objekta koji pripada Upravi policije Federacije BiH (FUP).

Prema navodima u tekstu, ubijen je pripadnik FUP-a koji je obezbeđivao taj objekat, a njegovo telo pronađeno je u lokvi krvi, kada je kolega došao da ga smeni na straži.

On je do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći podlegao povredama koje su mu, prema prvim rezultatima istrage, nanete vatrenim oružjem.

Na mestu gde je policajac ubijen pronađeno je nekoliko čaura nepoznatog kalibra.

Paralelno sa ovim događajem, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak, takođe na području sarajevske opštine Hadžići, viđen Edin Gačić koji je pre pet dana kod Konjica ubio Suada Sultanića.

Na taj lokalitet poslata su dva tima specijalne policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji proveravaju tačnost ove informacije.

Gačić je od ubistva u bekstvu, a označen je kao veoma opasna osoba.

On se sa nepunih 18 godina priključio odredu El mudžahedin, koji je bio u sastavu Trećeg korpusa Armije BiH i poznat je po najmonstruoznijim zločinima nad srpskim vojnicima.

Gačić je nekoliko meseci po završetku rata u BiH u Zenici ubio saborca iz odreda El mudžahedin Ismeta Gunića, takođe poreklom iz Banjaluke.

Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dve trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Prilikom odlaska na slobodan vikend, 25. avgusta 2002. godine, u Zenici je ubio svoju majku, ispalivši u nju dva hica iz vatrenog oružja.

Policija ga je uhapisla nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na 20 godina robije.

Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva majke i Gunića.

Nakon što je u KPZ Zenica proveo gotovo 15 godina, Gačić je premešten u zatvor u Bihaću, a sredinom 2017. godine je odslužio kaznu i izašao iz zatvora.

Direktor zatvora u Bihaću pre njegovog puštanja na slobodu obavestio je da se radi o opasnoj osobi koja će najverovatnije ponovo ubiti.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side