Knežević: Spreman sam da odgovaram za saučesništvo
31.01.2019 Podgorica

Knežević: Spreman sam da odgovaram za saučesništvo

Knežević: Spreman sam da odgovaram za saučesništvo Foto: PrtScn
Predsednik Atlas grupe Duško Knežević za kojim je u Crnoj Gori raspisana poternica, rekao je da je Demokratsku partiju socijalista tokom više od 20 godina pomogao milionskim iznosima i da je spreman da odgovara pred državnim organima.

Knežević je u intervju za TV Al džazira kazao i da "neće stati" dok predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović ne ode sa vlasti, ili dok Đukanovića ne pošalje u zatvor.

"Prvo, ne verujem organima Crne Gore, a svestan sam moje uloge u tome. Ali, da biste radili biznis u Crnoj Gori, morate da sponzorišete vladajuću partiju. Svi biznismeni koji se bave ozbiljnijim investicijama u Crnoj Gori moraju da odvajaju ogromna sredstava. Ja sam milionske iznose odvojio za ovih 20 i nešto godina i spreman sam da sve to priznam i odgovaram za moje saučesništvo u tome. Ali se nadam, ko priznaje, pola mu se prašta", rekao je on.

Knežević je intervju, kako je rekla novinarka te TV na početku, dao u Londonu. Time su demantovane tvrdnje pojedinih analitičara da se on, iako javno tvrdi da se nalazi u Londonu, ustvari nalazi u Rusiji. On je medijima dostavio i fotografije iz Londona sa novinarkom Al džazire i fotografije na kojima se vidi da drži britansku štampu jučerašnjeg datuma.

Knežević je rekao da nema uopšte problem da iznese sve što zna. "Jer, kada vam neko sve uzme, uđe vam u svu imovinu, zablokira sve račune, ostavi vam decu po inostranstvu na studijama, bez para, bez kartica, vama ne ostaje ništa drugo nego da vodite neku svoju borbu. A ta borba biće dosta teška i neću stati dok gospodin Đukanović ne ode sa vlasti ili ga pošaljem u zatvor", rekao je Knežević.

On je u intervjuu čije su delove večeras preneli podgorički mediji rekao da na dokumentima radi sa tužilaštvom u Velikoj Britaniji, kao i da će u dogovoru sa ekspertskim i advokatskim timom ići na dve vrste promocije.

"Idemo na jednu formalnu dokumentima koje objavljujemo, što se tiče striktno Crne Gore. Znači, ono što su procesi bili privatizacije, zajedničkih ulaganja, gde je god bilo korupcije, zloupotreba... Privatni računi gospodina Đukanovića, njegovi privatni krediti, njegova relacija sa otimanjem 15 miliona sa računa Atlas banke i prebacivanje na banku njegovog brata, Prvu banku", rekao je Knežević.

Poručio je da će tražiti da međunarodni eksperti ispitaju poslovanje Atlas banke, ali i da će insistirati da se istraga sprovede i oko poslovanja Prve banke, kao i u Universal Capital banci.

Na pitanje da li "neke službe" stoje iza njega, Knežević je rekao da "ima dobre kontakte".

"Da li to zovemo službe, ili dobri kontakti... Đukanović zna koje kontakte imam, jer sam mu pomagao na svom evroatlantskom putu, tako da ne bih iznosio sad to jer želim da budem profesionalac. Neke stvari se tiču državnosti Crne Gore i ne bih taj proces da ugrozim, što se dešavalo, jer mislim da državnost Crne Gore treba biti sačuvana i ne treba poistovećivati državu sa Đukanovićem, jer Đukanović je jedan korumpirani političar koji mora da ode", rekao je Knežević.

Knežević danima objavljuje oštre optužbe na račun Đukanovića i dokaze o tome kako je žirirao za prvi legalni milion sadašnjeg predsednika kod grčke Pireus banke, kako mu je plaćao odmore u Dubaiu i avionske karte u formi snimaka i kopija ugovora.

Kneževića Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je u četiri slučaja bio na čelu kriminalnih radnji u kojima je država oštećena za više stotina miliona evra. On je osumnjičen i da je u slučaju privatizacije Telekoma uzeo više od četiri miliona evra. U njegovoj IBM banci je uveden stečaj, dok je u Atlas banku uvedena privremena uprava Centralne banke.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side