Knežević: Predajem se ako Katnić dokaže da je notes napisan mojom rukom
19.10.2019 Podgorica

Knežević: Predajem se ako Katnić dokaže da je notes napisan mojom rukom

Knežević: Predajem se ako Katnić dokaže da je notes napisan mojom rukom Foto: PrtScn
Odbegli biznismen Duško Knežević poručio je glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da je spreman da se dobrovoljno preda ako uspe da dokaže da je makar jedna jedina rečenica u notesu koji je on pokazivao na televiziji napisana njegovom rukom.

"Milivoje Katnić i njegov tim me optužuju za visokotehnološki kriminal i finansijske transakcije koje kako tvrde, nikada nisu viđene na ovim prostorima. Optužuju me za visokotehnološki kriminal, a sad pominju nekakve notese ručno pisane. Evo fer i poštene ponude za Milivoja Katnića. Ukoliko postoji bilo kakav moj notes, sa bilo kojim mojim dokumentima i samo jednom rečenicom ispisanom mojom rukom, spreman sam da se dobrovoljno predam", naveo je on u izjavi za portal Borba.

On je ponudio Katniću TV duel kod bilo kojeg novinara i na bilo kojoj televiziji da, kako je rekao, "raspravljaju o hibridnom ratu i tehnološkoj zaostalosti njegovog Specijalnog policijskog tima", kao i tužilaca koji su u tom predmetu.

Katnić je sinoć u emisiji na RTCG pokazao notes za koji tvrdi da je u vlasništvu odbeglog biznismena Duška Kneževića i u kome se navodno vide tačne cifre kome je novac išao i kako je novac izlazio iz Crne Gore.

"Evo ovde imate osam miliona...evo ovde ovome 500.000", naveo je Katnić, ne pominjući imena. Kako su objavili mediji u notesu se pominje i ime jednog od opozicionih lidera Nebojše Medojevića.

Notes je, prema ranijim informacijama, pronađen u kući Duška Kneževića.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dostavilo je Skupštini zahtev za skidanje poslaničkog imuniteta Medojeviću zbog istrage koja je pokrenuta povodom sumnji da je preko posrednika uzeo 10.000 evra od odbeglog biznismena Duška Kneževića.

Zahtev je Skupština vratila na doradu kako bi se razdvojio na dva - za vođenje krivičnog postupka i za određivanje pritvora, a Katnić je rekao da će poštovati njihovu odluku.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side