25.02.2019 Podgorica

Knežević nije zainteresovan za dokapitalizaciju Atlas banke

Knežević nije zainteresovan za dokapitalizaciju Atlas banke
Postojeći akcionari Atlas banke, vlasnika Duška Kneževića, za kojim je raspisana poternica, nisu se prijavili za dokapitalizaciju tako da su se stekli uslovi da se banka ponudi drugim kupcima, saopšteno je danas iz Centralne banke Crne Gore.

"Imajući u vidu da do danas nije izvršen upis i uplata emitovanih akcija od strane postojećih akcionara u postupku dokapitalizacije Atlas banke AD Podgorica u privremenoj upravi, stekli su se uslovi da privremeni upravnik ove banke obavesti Komisiju za tržište kapitala o ishodu emisije akcije banke, radi dobijanja rešenja o neuspešnosti emisije", navela je Centralna banka.

Nakon toga, kako je objašnjeno, privremeni upravnik dostaviće Komisiji zahtev za odobravanje prodaje akcija s banke licima koja nisu postojeći akcionari banke.

Centralna banka je 7. decembra donela rešenje o uvođenju privremene uprave u Kneževićeve Atlas i IBM banku. U međuvremenu je u IBM banku uveden stečaj a CBCG je naložila dokapitalizaciju Atlas banke.

Guverner Centralne banke Radoje Žugić je kazao je da postoji interesovanje za dokapitalizaciju Atlas banke, te da ne isključuje ni mogućnost da se u dokapitalizaciju uključi i država, što je bio slučaj u nekim evropskim zemljama.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side