Još dve osobe preminule od koronavirusa u Crnoj Gori
22.07.2020 Podgorica

Još dve osobe preminule od koronavirusa u Crnoj Gori

Još dve osobe preminule od koronavirusa u Crnoj Gori Foto: pixabay.com
U Crnoj Gori su rano jutros preminula dva pacijenta zaražena novim virusom korona. Jedan pacijent preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore, a drugi u Jedinici intenzivne nege Opšte bolnice u Baru.

 


Ove podatke su saopštili pomoćnik direktora KCCG Nemanja Radojević i direktor Opšte bolnice u Baru Dragoslav Tomanović u jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG).

Radojević je rekao da se u KCCG leči 24 pacijenta, od čega je 16 na Infektivnoj klinici i svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

"Sedam je na Internoj klinici, od kojih su tri osobe na respiratoru", naveo je Radojević.

U Institutu za bolesti dece jedno dete je pozitivno na koronavirus, rekao je Radojević.

"U Crnoj Gori su 64 zdravstvena radnika inficirana koronavirusom, odnosno 17 lekara, 39 medicinskih tehničara i osam pomoćnih zdravstvenih radnika", rekao je on.

U Opštoj bolnici u Baru, koja je kovid centar za južni region Crne Gore, jutros je preminuo pacijent na odeljenju intenzivne nege, rekao je direktor ove zravstvene ustanove Dragoslav Tomanović.

On je u Jutarnjem programu RTCG preizcirao da je ovaj pacijent bio na respiratoru i imao veoma tešku kliničku sliku.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti sinoć je odlučilo da ponovo proglasi epidemiju koronavirusa na celoj teritoriji države, saopštila je Vlada Crne Gore.

Crna Gora je kraj epidemije proglasila 2. juna, ali od sredine juna kada je registrovan prvi novi slučaj, drastično raste broj obolelih, tako da ih je prema poslednjim podacima 1.920, dok je umrlo 28, uključujući ova dva nova slučaja.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side