Izetbegović i Džaferović osudili Dodikovu izjavu: U BiH ništa nije samo srpsko
25.11.2019 Sarajevo

Izetbegović i Džaferović osudili Dodikovu izjavu: U BiH ništa nije samo srpsko

Izetbegović i Džaferović osudili Dodikovu izjavu: U BiH ništa nije samo srpsko Foto: prtscr ytb
Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da svaki pedalj Bosne i Hercegovine pripada svim narodima koji u njoj žive i da u toj zemlji ništa nije samo srpsko.

Izetbegović je na taj način prokomentarisao izjavu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da je "BiH zajednička, a Republika Srpska samo srpska".

Lider SDA je ocenio da BiH ide u pravom smeru i da je svakim danom sve jača, uprkos, kako je naveo, opstrukcijama i preprekama.

"BiH postoji 1.000 godina, postojaće još 1.000, uveren sam", naveo je Izetbegović.

Komentarišući Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsedništvo BiH, lider SDA je kazao da je to vrlo značajan dokument, jer je odblokirao mnoge procese.

"U decembru prošle godine pozvani smo da podnesemo Godišnji nacionalni program (ANP) i na bazi njega je urađen materijal koji je podržao NATO. Tim dokumentom deblokiran je NATO put BiH koji je bio u zastoju, implementacija reformi, proces rada Parlamentarne skupštine i formiranje vlasti. Zahvaljujem se Miloradu Dodiku što je na kraju imao snage da uradi takvu stvar", rekao je Izetbegović.

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović rekao je da je Dodikova izjava da je BiH zajednička, a Republika Srpska samo srpska "duboko anticivilizacijska izjava".

"To, pre svega, nije tačna izjava, to je lažna i duboko anticivilizacijska izjava koja opravdava postojeću diskriminaciju prema povratnicima u RS i koja je podstiče", naveo je Džaferović.

On je rekao da Dodik treba da se "okane takvih izjava, jer to ne može biti put kojim će ići BiH".

"BiH može da ide samo putem osiguranja ravnopravnosti za sve njene ljude, jer to je civilizacijski put", kazao je Džaferović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side