07.12.2018 Skoplje

Ivanov negira da je hteo da uvede ratno stanje 27. aprila

Ivanov negira da je hteo da uvede ratno stanje 27. aprila Foto: pixabay
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov negirao je večeras da je 27. aprila prošle godine nameravao da nasilje u makedonskom parlamentu iskorisiti za uvođenje ratnog stanja.

"U Kabinetu predsednika Makedonije nikada se nije razgovaralo niti razmišljalo o proglašenju ratnog, ili vanrednog stanja", rekao je Ivanov na konferenciji za novinare.

Navode da predsednik Makedonije planira da nasilje u parlametu iskoristi kao opravdanje za uvođenje ratnog stanja izneli su neki od optuženih kojima se sudi zbog učestvovanja u tom nasilnom ;događaju, kada su pristalice VMRO DPMNE upale u parlement.

Ivanov je istakao da odbacuje i sve špekulacije da je međunarodna zajdnica "vršila bilo kakv pritisak na njega da odstupi od nekakvog plana za proglašavanje ratnog ili vanrednog stanja".

Prema njegovim rečima, i Armija je dematovala umešanost u događaje od 27. aprila, kao i da je Obaveštajna agencija, koja je u njegovoj nadležnosti, najoštrije osudila sve pokušaje za njeno mešanje u lažne vesti.

Ivanov je istakao da je, "glavno žarište generisanja svih političkih i bezbednosnih kriza u Makedoniji Uprava za bezbednost i kotraobaveštajne poslove (UBK)", koja je deo Ministarstva unutrašnjih poslova, dodajući da je na to ukazao još pre dve godine.

"Ako se UBK drznula da bez ikakvog osnova prati aktivnosti mog kabineta i da me kao predsednika stavlja u službene beleške koje opisuju nepostojeće događaje, plašim se da pomislim šta se dešava u toj instituciji i kako se kreiraju izveštaji sa fiktivnim izvorima da se postigne određeni cilj", rekao je makedonski predsednik Đorđe Ivanov.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side