08.09.2018 Banjaluka

Ivanić pozvao rukovodstvo Srbije da se ne meša u izbore u RS

Ivanić pozvao rukovodstvo Srbije da se ne meša u izbore u RS Foto: Novi magazin / Zoran Raš
Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić pozvao je Srbiju da ne deli srpski narod na izborima u Republici Srpskoj.

"Mislim da rukovodstvu Srbije svi mi koji živimo sa ove strane Drine treba da budemo jednaki, te da ne sme biti podele na one koji se više vole i one koji se manje vole", rekao je Ivanić, koji je kandidat Saveza za pobede za člana Predsedništva BiH na oktobarskim izborima u BiH.

Komentarišući navodnu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića vlastima RS dva dana pred izbore, što se predstavlja kao podrška Dodiku na izborima, Ivanić je rekao da mu nije poznato da li će toga biti.

"Prvo, ne znam da li će toga biti. Ne znam da li će to biti 5. oktobra. Mislim da Dodik previše uvlači rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju. Na rukovodstvu Srbije je da o tome odluči", kazao je Ivanić u razgovoru na portalu Vijesti.ba

Ivanić je naglasio da političari iz RS ne treba da se mešaju u izbore u Srbiji i obrnuto.

"Moj stav je da se ni mi iz RS ne trebamo petljati u izbore u Srbiji, kao što mislim da se i oni iz Srbije ne trebaju petljati u naše izbore", kazao je on.

Ivanić je dodao da je uveren da će Vučić "naći tu meru da bude vidljivo da to nije, što se njega tiče, pitanje podrške bilo kojoj od strana".

"Ne bi bilo pametno nikome da u izborima bude na jednoj strani, pa makar to bila i moja. Šta će u slučaju da pobedi drugi", kazao je on.

Predsednik RS Milorad Dodik nedavno je izjavio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić 5. oktobra biti na otvaranju bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Izbori u BiH su zakazani za 7. oktobar, a glavni rivali u trci za srpskog člana Predsedništva BiH su Ivanić i Dodik.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side