27.05.2018 Podgorica

Incident na glasanju u Podgorici Tužilaštvo ispituje slučaj

Incident na glasanju u Podgorici Tužilaštvo ispituje slučaj Foto: Pixabay
Crnogorsko tužilaštvo ispituje navode o fizičkom obračunu na biralištu u Podgorici, tokom današnjeg glasanja na lokalnim izborima, potvrđeno je Tužilaštvu.

" Pokrenut je izviđaj, vrše se određene provere i policiji je dat nalog da izvrši provere kako bi se utvrdile sve važne činjenice", navela je za RTCG Danka Ivanović Đerić iz Osnovnog tužilaštva.

Koalicija Demokrata i Građanskog pokreta "URA" objavila je ranije danas da su pripadnici vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) napali odbornike i aktivisti te koalicije u podgoričkom naselju Konik, nakon što su navodno evidentirali "izborne nepravilnosti"

DPS se oglasila optužbom da koalicija Demokra i URA "pokušava da nanese štetu izbornom procesu i da 'provocira' aktiviste te partije s ciljem da izazove što veći broj incidenata u Podgorici"

U Crnoj Gori se danas održavaju lokalni izbori u 10 gradova, među kojima je najveći Podgorica, koja čini četvrtinu ukupnog biračkog tela.

Koalicija Demokrata i URE jedan je od najozbiljniji konkurenata vladajućoj DPS na izborima za odbornike u glavnom gradu Crne Gore.

Izbore nadgledaju domaće nevladne organizacije CEMI i CDT, koje su osudile incident u Podgorici. CEMI je pozvao političke partije i njihove aktiviste da se uzdrže od nasilnog ponašanja i da osude bilo koji vid nasilja tokom izbornog procesa.

Pored Podgorice, odbornike biraju i građani Bara, Kolašina, Bijelog Polja, Pljevalja, Danilovgrada, Rožaja, Plava i Šavnika.

Pravo glasa na lokalnim izborima ima 306 hiljada birača, što je više od polovine ukupnog broja birača.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side