08.11.2018 Zagreb

Hrvatsko-srpska banda uhapšena zbog pljačke dragulja iz Duždeve palate u Veneciji

Hrvatsko-srpska banda uhapšena zbog pljačke dragulja iz Duždeve palate u Veneciji Foto: Pixabay
Četvorica državljana Hrvatske i jedan Srbije uhapšeni su zbog sumnje da su ukrali dragulje milionske vrednosti iz Duždeve palate u Veneciji, saopštila je danas hrvatska policija.

Nakon višemesečne saradnje s italijanskom policijom, hrvatska policija je u sredu uhapsila četvoricu državljana Hrvatske: jednog 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka, a danas je na graničnom prelazu Tovarnik, po evropskom nalogu za hapšenje, uhapšen i peti član kriminalne organizacije - 54-godišnji državljanin Srbije.

Oni su osumnjičeni za krađu nakita milionske vrednosti u januaru ove godine u Veneciji.

Po navodima policije, nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

"Čitava kolekcija neprocenjive je vrednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrednosti od milion dolara dolara i broš od platine i rubina u vrednosti od više od dva miliona dolara", precizirala je policija u saopštenju.

Protiv njih se krivični postupak pred sudom u Veneciji.

Policija je navela da se jedan od uhapšenih hrvatskih državljana pod višestrukim identitetima dovodi u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u raznim zemljama Evrope u sklopu kriminalne organizacije "Pink Panter".

Za njim je i Švajcarska raspisala međunarodnu poternicu zbog krađe nakita vrednosti osam miliona švajcarskih franaka u martu 2011. u Baselu tokom izložbe "Baselworld 2011".

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 17.11.2018, 09:36h Pravo bratstvo...

    "Hrvatsko-srpska banda uhapšena zbog pljačke dragulja iz Duždeve palate u Veneciji..." ... - Eto vidite čime se održava, neguje PRAVO BRATSTVO - draguljima milionske vrednosti! Pa, sad pričajte!

Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side