Hrvatski sindikati zaposlenih u školama kreću u dijalog s Vladom
05.09.2019 Zagreb

Hrvatski sindikati zaposlenih u školama kreću u dijalog s Vladom

Hrvatski sindikati zaposlenih u školama kreću u dijalog s Vladom Foto: Beta / AP
Jedan od predstavnika sindikata zaposlenih u školama Branimir Mihalinec izjavio je danas posle sastanka s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem da su prihvatili dijalog s Vladom o njihovim zahtevima za povećanje plata za šest odsto zbog čega zasad neće najavljivati štrajk.

"U trenutku kada smo prihvatili takve razgovore i sastanke, doneli smo zaključak da nema potrebe najavljivati štrajk", rekao je Mihalinec.

Razgovori će početi za desetak dana, pa će, kako su rekli predstavnici sindkata, nova školska godina početi redovno 9. septembra.

Čelnici sindikata najavili su, međutim, da će ukoliko ne budu bili zadovoljni pregovorima s Vladom krenuti u štrajk do ispunjenja zahteva.

Ranije danas u Zagrebu je održan protest tokom kojeg su prosvetari uoči početka nove školske godine tražili povećanje koeficijenta plata u školstvu za šest odsto.

Skup su organizovali vodeći sindikati zaposlenih u školama uoči početka nove školske godine, 9. septembra, kada počinje i primena novog nastavnog plana i programa "Škola za život".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side