Hrvatska policija spasila devet migranata zatočenih u drvenom sanduku
05.11.2019 Zagreb

Hrvatska policija spasila devet migranata zatočenih u drvenom sanduku

Hrvatska policija spasila devet migranata zatočenih u drvenom sanduku Foto: Beta, AP
Hrvatska policija spasila je danas devet migranata zatočenih u drvenom sanduku u teretnom vozilu kojim je upravljao krijumčar iz Ukrajine.

Migrante iz Irana i Iraka, tri muškarca, dve žene i četvoro maloletnika, pripadnici vukovarsko-sremske policijske uprave pronašli su prilikom kontrole teretnog vozila poljskih registracija, na autoputu Zagreb-Lipovac, prenosi Hina.

Policajci su prilikom pretresa uočili sanduk iz kojeg su dopirali uznemireni glasovi više osoba, saopštilo je hrvatsko ministarstvo unutrašjih poslova.

U trenutku otvaranja sanduka policajci su osetili znatno povišenu temperaturu i ustajali vazduh, navodi se u saopštenju i dodaje da je zatočenim osobama odmah ponuđena lekarska pomoć.

Istragom je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito ušli u Hrvatsku.

Sedam članova porodice iz Irana izrazilo je nameru da podnese zahtev za međunarodnu zaštitu, dok su dva iračka državljanina odbila tu mogućnost, pa su smeštena u tranzitno-prihvatni centar za strance do okončanja postupka.

Vozač teretnog vozila, 21-godišnji državljanin Ukrajine, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj i protiv njega se vodi istraga.

S tim krivičnim delom u vezu se dovode i 24-godišnji i 25-godišnji državljani Poljske, uhapšeni na graničnom prelazu Macelj.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side