Hiljade građana u Podgorici na skupu za odbranu nezavisne Crne Gore
06.09.2020 Beograd

Hiljade građana u Podgorici na skupu za odbranu nezavisne Crne Gore

Hiljade građana u Podgorici na skupu za odbranu nezavisne Crne Gore Foto: prtscr
Više hiljada crnogorskih građana okupilo se večeras u centru Podgorice na skupu najavljenom kao podrška odbrani nezavisne, građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore.

Ogrnuti crnogorskim državnim zastavama, okupljeni su uzvikivali: "Ne damo državu" i "Nije ovo Srbija".

Prema proceni policije, prisustvovalo je 50.000 ljudi, a skup je završen mirno i bez incidenata.

Skup, na koji su pozvale organizacije koje sebe nazivaju crnogorskim i patriotskim, održan je tačno sedam dana posle parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, na kojima je vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) izgubila podršku u znatnoj meri i sa tradicionalnim partnerima ostala bez parlamentarne većine.

DPS crnogorskog predsednika Mila Đukanovića pozvala je građane da masovno dođu na večerašnji skup, a uoči okupljanja premijer Crne Gore Duško Marković oglasio se na Tviteru.

"Da je večna Crna Gora", napisao je Marković.

Na skupu bez stranačkih obeležja i obraćanja političara, prisutnima se u ime organizatora obratio Predrag Vušurović koji je naveo da je Crna Gora "jedina partija" koja je okupila građane večeras.

"Crna Gora treba da razmisli treba li joj sloboda pukovnika Draže Mihailovića", rekao je Vušurović.

"Mnogo je nas kojima ničija nezajažljivost ne može ogaditi zemlju koja nas je porodila", kazao je on aludirajući na kritike DPS-a koji je pretrpeo poraz na prošlonedeljnim parlamentarnim izborima.

Na skup su organizovano došli građani iz više crnogorskih gradova. Većinu na izborima osvojila su tri ideološki i programski raznorodna politička bloka, a među njima najvise glasova pripalo je Demokratskom frontu.

Tas na vagi je Građanski pokret "Crno na belo" koji se odlučio za pregovore sa druga dva opozciona bloka o formiranju ekspertske vlade.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side