Han: Očekujem od svih političkih ldiera da poštuju referendumsku podršku za Dogovor iz Prespe
30.09.2018 Brisel

Han: Očekujem od svih političkih ldiera da poštuju referendumsku podršku za Dogovor iz Prespe

Han: Očekujem od svih političkih ldiera da poštuju referendumsku podršku za Dogovor iz Prespe Foto: PrtScn
Evropski komesar za proširenje Johanes Han čestitao je večeras građanima Makedonije koji su glasali na konsultativnom referendumu i dodao da od svih političkih lidera očekuje da poštuju tu odluku.

"Čestitam onima koji su glasali na današnjem konsultativnom referendumu i iskoristili svoje demokratsko pravo. Sa veoma značajnim glasovima 'za' to je široka podrška Dogovoru iz Prespe i evroatlantskom putu zemlje", napisao je Han na Tviteru.

"Sada očekujem od svih poitičkih lidera da poštuju tu odluku i da je sprovedu sa velikom odgovornošću i jedinstvom bez partijskih podela i u interesu države", dodao je.

Državna izborna komisija Makedonije objavila je večeras na osnovu 20 odsto prebrojanih glasova da je na današnjem referendumu 91,03 odsto građana glasalo "za" dogovor sa Grčkom, a "protiv" 6,03 odsto.

Na referendumu građani Makedonije su odgovarali na pitanje "da li ste za članstvo u EU i NATO sa prihvatanjem dogovora Republike Makedonije i Republike Grčke".

Pravo da se izjasni o tom dogovoru kojim se rešava skoro trodecenijski spor oko imena Makedonije, imalo je 1.806.337 građana. Prema podacima DIK do 18.30 glasalo je 34,09 odsto birača.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side