Gruevski se tajno sastao sa funcionerom mađarskog MSP-a
09.06.2019 Skoplje

Gruevski se tajno sastao sa funcionerom mađarskog MSP-a

Gruevski se tajno sastao sa funcionerom mađarskog MSP-a Foto: prtscr ytb
Odbegli osuđeni bivši makedonski premijer Nikola Gruevski tajno se u jednom stanu u Budimpešti sastao sa zamenikom ministra spoljnih poslova Mađarske, preneo je mađarski portal 444 (444.hu).

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa na makedonskom (slobodnaevropa.mk), mađarsko Ministarstvo spoljnih poslva potvrdilo je da je njihov funcioner u petak u Budimpešti imao sastanak sa Gruevskim, koji je u novembru prošle godine dobio politički azil u Mađarskoj.

Nakon što je novinar mađarskog portala u petak snimio makedonskog premiiera u bekstvu, objavljena je informacija da je Gruevski taj dan bio na tajnom sastanku sa zamenikom ministra spoljnih poslova Mađarske Ištvanom Joom (Istvan Joo).

Prema 444.hu, susret je bio u istoj zgradi u kojoj je i redakcija tog portala. Navodi se da je nakon sastanka, novinari sledeli Gruevskog do autombila ispred zgrade, bezuspešno ppkušavajuči da dobiju odgovore. Novinari su vratili nazad i sreli zamenika šefa mađarske diplomatije.

Redakcija 444 se odmah obratila Ministarstvu spoljnih poslova da bi doznala koji je bio razlog za sastanak. Ali im je odatle odgooreno da nema ništa neuobičajeno da zaposlen u tom ministarstvu bude u kontaktu sa čovekom koji je bio dugogodišnji premijer u svojoj zemlji.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side