06.07.2018 Skoplje

Gruevski postao doktor ekonomskih nauka

Gruevski postao doktor ekonomskih nauka Foto: printscr
Bivši premijer Makdonije Nikola Gruevski doktorirao je danas na Ekonomskom fakultetu u Skoplju.

Kako su preneli lokalni mediji, Gruevski je braneći doktorat pred petočlanom komisijom hvalio ekonomske uspehe makedonske vlade kada je bio premijer od 2006. do 2016.

"Zahvaljujući reformama iz 2006. godine, mnoge zemlje Makdoniju prepoznaju kao zemlju za investiranje", rekao je Gruevski.

Premijer Makedonije Zoran Zaev je pre nekoliko dana, 2. jula, ponovio optužbe da je vlast Nikole Gruevskog i VMRO DPMNE tokom deset  godina vladavine "uništila i opljačkala Makedoniju za pet milijardi evra"

Gruevski je petnaestak minuta pre dolaska na fakultet svratio do obližnjeg krivičnog suda da bi se prijavio, što je obaveza koju ima svakog petka kao optuženi u nekoliko slušajeva za krivična dela dok je bio na vlasti.

Medijskim ekipama Ekonomski fakultet nije dozvollio da snimaju  odbranu doktorata Gruevskog, uz objašnjenje da je to zbog zaštite ličnih podataka.

Tema doktorata koji je Nikola Gruevski odbranio je "Ekonomski efekti različitih vidova međunarodnih tokova kapitala, s posebnim osvrtom na Republiku Makedoniju".

Prema biltenu Univerzizeta "Ćirilo i Metodije" u Skoplju, doktorat Nikole Gruewvskog ima 315 stranica i podeljen je u sedam poglavlja. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side