Granice Crne Gore i dalje zatvorene
20.05.2020 Podgorica

Granice Crne Gore i dalje zatvorene

Granice Crne Gore i dalje zatvorene Foto: Pixabay.com
Granice Crne Gore koja je jedna od četiri zemlje za koje je Srbija najavila otvaranje granica od 1. juna, i dalje su zatvorene, a za sada nema najava ni kada bi mogle biti otvorene, ni pod kojim uslovima.

Nacionalni koordinacioni tim Crne Gore je ranije saopštio da će otvaranje granica biti jedno od poslednjih popuštanja ograničenja uvedenih zbog pandemije.

"NKT upozorava crnogorske građane da ne kreću ka Crnoj Gori putničkim vozilima bez prethodne koordinacije sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima i podseća da sva lica koja uđu u Crnu Goru, bez obzira na način i mesto ulaska i ostale okolnosti, moraju provesti 14 dana u karantinu", saopšteno je u ponedeljak.

U Crnu Goru tako mogu ući njeni državljani i stranci sa stalnim boravkom, uz posredovanje diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Pored 14 dana u karantinu važi i dodatnih 14 dana u samoizloaciji, dakle ukupno 28 dana.

Uz pomoć Ministarstva spoljnih poslova u Crnu Goru se vratilo oko 17.000 ljudi.

NKT je 23. aprila dozvolio otvaranje marina Bar, Budva, Kotor, Luka Kumbor - Portonova i Tivat (gatovi Jedan i Dva), ali je obavezna samoizolacija od 28 dana članova posade koju plaća ili vlasnik plovila ili koncesionar.

Danas su otvoreni aerodromi, ali samo za male privatne avione, i samo za privatne i poslovne svrhe.

Protekla dva i po meseca u Crnoj Gori su se prvenstveno obavljali samo specijalni letovi za repatrijaciju crnogorskih ili stranih državljana, i letovi kojima su dopremani humanitarna pomoć i medicinska oprema i sredstva.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja